Interliber

Interliber je međunarodni sajam knjiga i učila koji se održava sredinom studenoga svake godine na Zagrebačkom velesajmu od 1977. godine i predstavlja centralno događanje izdavačkog sektora Hrvatske i regije na kojem se mogu pronaći pregršt novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih knjiških zvijezda, neposrednih razgovora s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, a sve je to samo dio bogatog programa koji se odvija u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača.

Državni arhiv u Zagrebu od 2007. aktivno sudjeluje na Interliberu gdje predstavlja svoju nakladničku djelatnost i prodaje izdanja po promotivnim cijenama te na taj način približava značaj zaštite pisane baštine na svim razinama široj publici.

Za vrijeme pandemijskog razdoblja, kad sajam nije bilo moguće fizički održati, organizirali smo online Interliber te zainteresiranoj javnosti omogućili kupnju naših izdanja po sajamskim cijenama preko Interneta.