Donesena Odluka o provedbi reformskih mjera za unaprjeđenje sustava javne uprave

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 25. veljače 2016. godine, u vezi s Nacionalnim programom reformi, donijela je Odluku o provedbi reformskih mjera za unaprjeđenje sustava javne uprave (NN 18/2016).

Odlukom se utvrđuje provedba reformskih mjera za unaprjeđenje sustava javne uprave radi rješavanja slabosti u upravljanju, poboljšanja funkcioniranja i povećanja učinkovitosti javne uprave. Mjere su usmjerene na postizanje tri reformska cilja: učinkovita javna uprava usmjerena na korisnike, razvijeni ljudski potencijali za učinkovitu javnu upravu i kvalitetne i informatizirane javne usluge.

Reformski ciljevi su dio glavnih ciljeva i reformskih prioriteta iz Nacionalnog programa reformi, u kojemu se opisuju mjere za rješavanje strukturnih izazova s kojima se suočava Republika Hrvatska, sukladno preporukama Vijeća Europske unije.

Vezano za informatizaciju javnih usluga, određeno je da se kvalitetne i informatizirane javne usluge postižu s objedinjenim vođenjem i upravljanjem bazama podataka i informacijskom i komunikacijskom infrastrukturom, razvojem i podrškom ključnim informacijskim sustavima RH; unaprjeđivanjem elektroničkog poslovanja javne uprave putem razvoja relevantnih aplikacija i pružanjem elektroničkih usluga za građane, poslovne subjekte i državu te razvojem Portala otvorenih podataka na web adresi data.gov.hr. Za praćenja stanja u provedbi mjera za unaprjeđenje sustava javne uprave osnovano je Povjerenstvo za informatizaciju javne uprave.

Podijelite...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter