COMMA ” Javni angažman ” – U tijeku prikupljanje radova

commaMAV- Međunarodno arhivsko vijeće (ICA – International Council on Archives) je međunarodna strukovna neprofitna nevladina udruga osnovana 1948. sa sjedištem u Parizu koja je svoje djelovanje posvetila promicanju čuvanja, zaštite i korištenja arhivskog gradiva. MAV okuplja djelatnike nacionalnih, regionalnih i lokalnih arhiva, strukovna arhivska udruženja, arhive raznih institucija i individualne arhiviste.

U svom dosadašnjem djelovanju MAV je izdalo mnogobrojne standarde, vodiče i članke te rezultate raznih istraživanja koja se odnose na praktični segment rada u arhivskoj struci i upravljanju spisima.

COMMA, međunarodno arhivsko glasilo je glavna serijska publikacija Međunarodnog arhivskog vijeća koja se obraća širem čitateljstvu izvan članstva MAV-a i arhivskoj struci u cjelini. Sadržaj časopisa uključuje razna kongresna i CITRA izvješća, izvješća i studije MAV tijela (podružnice i sekcije ) te obrađuje razna tematska pitanja . Zajedničko žarište svakog broja je istraživanje, primjena i razvoj arhiva i arhivske struke na svjetskoj razini.

COMMA ” Javni angažman ” – U tijeku prikupljanje radova!

Uredništvo COMMA-e je odlučilo izdati posebno izdanje časopisa na temu javnog angažmana i lakšeg pristupa arhivskim informacijama. Uredništvo poziva sve MAV članove da podijele svoja razmišljanja i iskustva vezano za zadano tematsko područje i da kroz svoje stručne članke pokušaju predstaviti provedene primjere vlastitog arhivskog javnog angažmana i aktivnosti, teorijske rasprave o njihovom razvoju i postojećim iskustvima i opća razmišljanja o korisnicima u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

Rok za dostavu radova je bio 31. prosinca 2015. godine, a volumen će biti izdan tijekom 2017. godine.

Više informacija potražite na mrežnim stranicama MAV-a

Podijelite...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter