Ostalo

Interliber


Dvorišta

Projekt Dvorišta, u organizaciji Katapult promocije i G.A.D. PRODUKCIJE, pokrenut je 2014. godine s ciljem revitalizacije zagrebačkog Gornjeg grada. Vrata svojih dvorišta su, uz Državni arhiv u Zagrebu u Opatičkoj, otvorili i Staroslavenski institut u Demetrovoj, Meštrovićev muzej u Mletačkoj i jedno privatno dvorište u Opatičkoj ulici.
Svako dvorište ima svoje tajne i svoje priče, a posjetitelji se pozivaju da ulaskom u dvorište dožive nezaboravno povijesno – kulturno iskustvo obogaćeno posebnim uređenjem, popratnom živom glazbom i gastronomskom ponudom.
Cilj projekta je kroz opušteno ljetno druženje i zabavu oživjeti stare zaboravljene priče Gornjeg grada.

Dvorišta su zaživjela i u srpnju 2015. godine te su postala nezaobilazan dio bogate turističke ponude grada Zagreba. Izražavamo zadovoljstvo što je dvorište zgrade našeg Državnog arhiva u Zagrebu – palače Erdödy-Drašković bitna karika ove turističke atrakcije.

 

2014.


2015.


Fotografije: Nina Đurđević


Noć muzeja

S osobitim zadovoljstvom najavljujemo sudjelovanje Državnog arhiva u Zagrebu na 11. Noći muzeja 2016. godine.

Završena Noć muzeja 2016. u Državnom arhivu u Zagrebu


Mjesec hrvatske knjige

ist (2)-page-001S osobitim zadovoljstvom najavljujemo sudjelovanje Državnog arhiva u Zagrebu na Mjesecu hrvatske knjige 2015.

Državni arhiv u Zagrebu sudjeluje ove godine, po prvi put, u Noći knjige 2016. u petak 22. travnja 2016. od 18 do 22 sata. Noć knjige je manifestacija, u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, Knjižnog bloka – Inicijativa za knjigu te portala za knjigu i kulturu Moderna vremena Info, kojom se već petu godinu zaredom daje poticaj kulturi čitanja i razgovoru o literaturi, književnosti i svemu onome što knjiga predstavlja ili treba predstavljati u suvremenom društvu.

Za posjetitelje je pripremljena Nagradna igra – prvih 20 posjetitelja dobit će na poklon izdanja Državnog arhiva u Zagrebu po vlastitom izboru!

 

Radujemo se Vašem dolasku!

Državni arhiv u Zagrebu