Završena Noć muzeja 2016. u Državnom arhivu u Zagrebu

NocMuzejaDeplijanDržavni arhiv u Zagrebu je ove godine, po prvi put, sudjelovao u Noći muzeja 2016. u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, u petak 29. siječnja 2016. od 18 do 22 sata.

Posjetitelji su mogli sudjelovati na promociji prve elektroničke publikacije Državnog arhiva u Zagrebu Zagreb godine 1913. – 1925. – Izvještaji Gradskog poglavarstva u Zagrebu o kojoj su govorili dr. sc. Željko Holjevac, dr. sc. Hrvoje Stančić, Katarina Horvat, glavna urednica i Žarko Ament, suradnik u digitalizaciji te uživati u glazbenom nastupu članova Zbora studenata latinskog jezika s Hrvatskih studija, razgledati međunarodnu izložbu slovenskih i hrvatskih arhiva Vlakom preko granice / Z vlakom čez mejo uz koju je Klub željezničkih modelara Zagreb postavio mobilnu maketu željeznice, prisustvovati izvlačenju dobitnika Nagradne pitalice organizirane uz postav izložbe Vlakom preko granice pod sponzorstvom HŽ Putničkog prijevoza, HŽ Infrastrukture i Slovenskih željeznica; prisustvovati proglašenju pobjednika Nagradnog natječaja za srednje škole grada Zagreba za najbolji literarni rad na temu “Arhiv / arhivsko gradivo / arhivist; razgledati palaču Erdödy-Drašković, zgradu Državnog arhiva u Zagrebu uz stručno vodstvo i kupiti izdanja Državnog arhiva u Zagrebu. Za posjetitelj je pripremljen i gastronomski kutak u kojem su mogli uživati u domaćim fritulama i toplim napitcima.

Sa zadovoljstvom možemo reći da je Noć muzeja 2016. u Državnom arhivu u Zagrebu polučila izvanredan uspjeh i posjećenost te se veselimo budućem sudjelovanju u ovoj hvalevrijednoj manifestaciji!

 

 

Podijelite...Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter